Gölbal`ın Kalitesi Tescillendi
4 Eylül 2020 tarihinde Gölbal markasının talebi üzerine Bingöl Üniversitesi Merkezi Labaratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Öğretim Görevlisi Buket Arıcı ve Öğretim Görevlisi İnan Dursun tarafından yapılan analizler sonucunda Gölbal ürünlerinin Türk Gıda Koteksi’ne uygunluğu tescillendi.
Kendi tesislerinde ve tamamen organik olarak üretim yaptıklarını ifade eden
Gölbal şirket yetkilisi ve kurucu başkanı Bedri Sağdıç ‘’Gölbal olarak tamamen
organik ballar üretme çabasındayız. Şifa kaynağı olan balın iklim ve bitki
örtüsünün arıcılık ve bal üretimi için elverişli ortamlarda yapılması ve renk,
tat, koku, kıvam ve kimyasal özellikleri bakımından uygun olması gerekiyor.
Bunun yanında doğru ambalajlanmadı ve hijyenik ortamlarda muhafaza edilmesi
gerekiyor. Aksi halde şifa kaynağı olan bal, vatandaşın sağlığını tehdit eden
bir unsura dönüşüyor. Bizler Bingöl Üniversite’sine başvurarak ballarımızın
tetkik edilmesini kendimiz talep ettik. Balımızın tüm değerleri uygun çıktı ve
Türk Gıda Koteksi’ne uygun olduğu üniversite tarafından tescillenmiş oldu’’
dedi.
Bingöl dağlarında ürettikleri balları tüm ülkeye kargo yolu ile
ulaştırdıklarını ifade eden Sağdıç ‘’Gıda ürünlerinin tamamında olduğu gibi ama
bilhassa bal gibi şifa kaynağı bir besini tüketirken vatandaşlarımızın seçici
olmalarını istirham ediyorum’’ ifadelerini kullandı.