Tüm Bloglar
Balın Fiziksel Özellikleri
Bal, bütün yiyeceklerin en safıdır ve belli fiziksel özellikleri vardır.
Balın Kalitesini Etkileyen Etmenler
Ballara uygulanan farklı işlemler, balın kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir.
Balların Sınıflandırılması
Balların sınıflandırılması; üretimine, rengine, nem oranına, kaynağına ve pazarlama şekline göre yapılabilir.
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
Sahte bal ile gerçek balın tüketiciler tarafından anlaşılması için vatandaşlar çeşitli yöntemler uyguluyor.
Ağzına Bir Parmak Bal Çalmak
“Ağzına bir parmak bal çalmak” sözünü işinize geldiği gibi yorumlayıp, bir yerde bal gördüğünüz anda parmağınızı batırdığınız doğru.
Gölbal`ın Kalitesi Tescillendi
Bingöl Üniversitesi tarafından yapılan analizler sonucunda Gölbal ürünlerinin Türk Gıda Koteksi’ne uygun olduğu tespit edildi.